Lær at spille klaver efter noder

Her på siden skriver vi om hvordan du kan komme i gang med spille klaver efter noder. Der kommer nogle gode links samt lidt ideer til at hvordan du kan komme i gang.

Når du skal i gang med at lære noder på klaveret, så er det gode tider du lever i 🙂 For der er et hav af muligheder for at komme i gang og blive rigtig god til at spille klaver efter noder. Internettet og diverse appstores er fulde værktøjer og ideer til at komme med at lære at spille klaver efter noder.

Tålmodighed og disciplin

Det allervigtigste er dog, trods alle disse muligheder, at du erkender og forstår at det at lære noder og spille et instrument, uanset hvad, tager tid og kræver disciplin og vedholdenhed – repetition er nøgleordet.

Allerførst skal du skaffe dig et keyboard eller et klaver, fx et digitalt klaver, helst med vægtede tangenter. Der er et hav af muligheder, men start ikke for dyrt, for du vil hen ad vejen uanset hvad få lyst til at opgradere. Så hellere opgradere fra et Keyboard til 1000 dkk end fra et til 5000 🙂

Billige Keyboards kan du fx købe her

Vil du gerne bruge lidt flere penge på et digitalt klaver, så vil vi anbefale at du går ned i en butik og får vejledning der.

Links til at lære klaver og noder:

Der er et væld af gode værktøjer til at lære noder på klaver.

En favorit YouTube video er den her

Og så er fx den her Note trainer app en rigtig god app

Og det er ikke til at komme uden om Musikipedia – et dansk nodelære site som er supergodt.

Og, så en YouTube video mere, som er på engelsk, men den er virkelig god og lige til benet.

Og, af mere fysiske læremidler og værktøjer kan nævnes denne Klaviaturguide fra Stepnote.dk som er lige til at sætte på klaveret/keyboardet. Den indeholder også en række musikteoretiske tips og er meget holdbar.